Tälläinen (ei tosiaankaan) superterveellinen amerikkalainen mutakakku tuli tehtyä. Netistä etsin ohjeen, jota sitten muokkasin vähän. Tosi helppo ja hyvä, sähkövatkainta ei tarvittu! Ja tähän vosin suomentaakin sen:D Toivottavasti siitä on jollekin hyötyä vaikka kaikki määrät onkin grammoissa.

Mud cake

250g voita

250g suklaata

60ml öljyä

160g sokeria

250ml vettä

2tl vaniljaa

300g jauhoja

1,5tl leivinjauhetta

60g kaakaota

2 kananmunaa

 

Laita voi, suklaa, sokeri, öljy, vesi ja vanilja kattilaan ja kuumenna kunnes seos on sulanut tasaiseksi. Laita syrjään jäähtymään.

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja sekoita jäähtynyt suklaaseos ja kananmunat joukkoon. Kaada voideltuun vuokaan ja leikkaa pohjalle leivinpaperista ympyrä. Paista 160 celciusasteisessa uunissa 1h 15min- 1,5h. (minulla oli 1h 20 min ja tuli juuri sopivaa). Jäähdytä ja kuorruta.

Kuorrutteen tein hiukan säveltäen, en mitannut määriä kunnolla mutta voita ja suklaata siihen siis tuli. Koristeeksi pursottelin kermavaahtoa.

Vinkki: Tämä vinkki ei ole omaa käsialaani. Olen lukenut jostakin, en enää muista mistä, että kosteuden saa säilymään jos jättää jäähtymisen ajaksi leivinpaperin kakun päälle.