Oikein amerikkalaista leivontaa täällä, kolme blogipäivitystä joissa kolmessa on jotain suklaajuttua! :D No, joka tapauksessa. En ole ikinä ennen tehnyt rocky roadia, joten en ihan täsmälleen tiennyt miltä sen kuuluisi näyttää (onko sillä edes sellaista muotoa?) Tein sitten vaan oman sävellyksen kuvien ja nettiohjeiden perusteella. Muokkasin nyt mitat, kukin voi miettiä kuinka tarkasti haluaa noudattaa niitä, ne kun on aika tarkkoja:)

 

Rocky Road Brownies

113g kuppia voita

1,2 dl kaakaota

2,4 dl sokeria

1,2 dl jauhoja

0,6 dl buttermilk (en tiedä mitä ihmettä se voisi suomessa olla, piimältä se tuoksui mutta en tiedä oliko se, kertokaa joku jos tiedätte)

1 kananmuna

1tl vaniljaa

2,4 dl vaahtokarkkeja

2,4 dl suolapähkinöitä

2,4 dl suklaata pieninä palasina (amerikkalaisittain siis chocolate chips)

Lämmitä uuni 175 asteeseen (celcius). Sulata voi ja sekoita sinne kaakao. Sekoita joukkoon sokeri, jauhot, buttermilk, kananmuna ja vanilja. Paista uunissa 25 min. Laita päälle vaahtokarkit, pähkinät ja suklaa ja laita uuniin 3-5 minuutiksi kunnes päällinen on hieman sulanut.

Taikinaa tulee aika vähän, jotenka kannattaa käyttää pientä vuokaa tai matalaa pelliä. Ja alkuperäisessä ohjeessä oli suolapahkinöiden tilalla jotain muita pähkinöitä, mutta mulla toimi ihan nuo tutummat suolapähkinätkin.