Vaikka jälkiruokakategoriaan laitoinkin tämän reseptin, niin meillä tämä kuitenkin syötiin iltapalaksi:D Ihan malttamattomana näitä jo odoteltiin, kun minä vielä valokuvasin. Joskus voisi kokeilla syödä jäähtyneenä... :)) Vaniljakiisselin ohje on Herkku ja Koukku -blogista. Mansikkakiisseli taas on pikkuveljeni köksänkirjasta. Tästä määrästä kiisseliä riitti hyvin kuudelle hengelle.

 

Mansikka-vaniljakerroskiisseli

 

Mansikkakiisseli

4dl vettä

1dl mehutiivistettä

2rkl perunajauhoja

1-2dl marjoja (mansikoita)

 

Mittaa kattilaan vesi, mehu ja perunajauhot. Kuumenna liedellä ja anna pulpahtaa. Ota kiisseli liedeltä ja lisää marjat. (Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.)

 

Vaniljakiisseli

5dl maitoa

1 kananmuna

2rkl perunajauhoja

2rkl sokeria

1tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

Sekoita kananmuna, tilkka vettä ja perunajauhot keskenään. Yhdistä kylmään maitoon. Lisää suola, sokeri ja vanilja sekä kuumenna liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa.

 

Kaada vaniljakiisseli jälkiruokamaljojen pohjalle, ja kun se on hieman jäähtynyt, niin päälle mansikkakiisseli.