Näitä muffineja tein jo ties milloin, en vain ole pitkiin aikoihin päivitellyt blogia. Kuvia olisi vaikka millä mitalla mutta päivityksiä en vain saa aikaan:/

 No, joka tapauksessa. Ohje on seiskaluokan köksän kirjasta, jonka pikkuveli erittäin suloisesti minulle hankki <3 kröhöm sen jälkeen kun sitä joka viikonloppu lukemiseen lainasin. Ohjeet ovat siinä vain niin hyviä, ei mitään turhia kikkailuja vain perusreseptejä (joita on sitten helppo alkaa hieman säveltää tapani mukaan) :D

 

Mustikkamuffinit kauratoskakuorrutteella (10 kpl)

Taikina

3/4dl vehnäjauhoja

3/4dl perunajauhoja

1tl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

100g margariinia

1dl sokeria

1 kananmuna

mustikoita

 

Kauratoska

50g margariinia tai voita

1/2 dl sokeria

2 dl kaurahiutaleita

 

Sekoita kuivat aineet ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa sokeri ja margariini toisessa kulhossa vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa joukkoon. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Viimeiseksi lisää mustikat ja sekoita.

Valmista kauratoska: sulata voi tai margariini ja sekoita muut aineet joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin. Jaa kauratoska tasaisesti muffinien pinnalle ja paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

 

Saattaa olla etteivät muffinit ihan kypsy tuossa ajassa kun mitä ohjeessa on, meillä ainakin olivat kauemmin, mutta en tiedä lopullista aikaa:/ saa leikkiä pientä arvausleikkiä:)