Ojoi <3 Tässä leivonnainen parhaimmillaan! Pehmeän murotaikinan, kirpsakan sitruunan ja makean marengin yhdistelmä, joka sulaa suussa! (Hahaa, mainosmestari parhaimmillaan:D) Leivonnaisista tämä supermakea yksilö varmasti jakaa mielipiteet, mutta minulle sitruuna-marenkitortun näkeminen saa vain sydämet silmiin. :)

Tätä herkkua olenkin sitten lähiaikoina tehnyt useamminkin: viime viikolla isäpuolelleni siskon kanssa isäinpäiväkakuksi ja tänä viikonloppuna isälleni nimipäiväksi. En ole siis meidän perheessä ainoa joka tästä herkusta tykkää... :D

Ohje on taas jälleen tutulta ja turvalliselta Kinuskikissalta.

Sitruuna-marenkitorttu

 

Pohja:
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
175 g voita tai margariinia
½ dl vettä

(Kostutus: sokeroitu ja laimennettu sitruunamehu tai maito)

Täyte:
2 ¼ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 ¾ vettä
1 dl puristettua sitruunamehua (n. 2 sitruunan mehu)
5 keltuaista
50 g voita

Marenki:
5 valkuaista
1 ¼ dl sokeria


Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kevyesti väriä.

Mittaa täytettä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään. Lisää vesi ja puristettu sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Levitä heti pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä/pursota marenki täytteen päälle. Laita uuniin n. 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä.