Kaikkien suklaan & taikinan  ystävien unelmaleivonnainen: mutakakku. Kuka tunnustaa, että taikinan maistaminen kulhon reinoilta on yksi leipomisen kohokohdista? Krhm, en siis minä ainakaan koskaan ikinä :O Tämän vuoksi siis sisältä taikinainen ja mutainen kakku onkin niiin hyvää. Samaa mieltä oli perhe ja varsinkin isä, jolle isäinpäiväksi kakkua leivoimme siskon kanssa:D Kun yleensä mutakakkuun käytettävä tumma suklaa vaihdetaan minttusuklaaseen, saa tuttuun mutakakkuun uutta makua. Ei silti, kuka nyt mutakakkuun kyllästyisikään! Ohje Fazerin sivuilta muutamalla omalla lisäyksellä, idea Vaaleanpunaisesta nonparellista.

 

Minttusuklaa-mudcake

  • 200 g Maraboun minttukrokanttisuklaata
  • 200 g voita
  • 4 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  •  

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi kattilassa (huom. krokantin palaset eivät sula) ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).

Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.